Meer informatie

14 sep 2009

electriciteit en aanzet binnenmuren








Een aanvang van de electriciteitswerken. Omwille van de vloerverwarming kunnen we geen vloeren dwarsen. Dus alles ligt netjes aan de rand van de muren/ binnenmuren.
Ook hier toch weer vragen die op ons afkomen. Hoe ver blijven we van de binnen(stro)muren af? B.Archi zegt ons 3 cm leem. Uit een offerte van de meester-lemer horen we 3,5? Om te chappen moeten we zorgen dat er geen water aan de leem kan, dus een plank ervoor. Maar hoe ver van de muur af. En hoe ver moet de chape nog ruimte hebben. En waar leg je dan best de electriciteit?
Allemaal vragen waar de gewone vakman, electriciteit, sanitair of verwarmingsinstallateur geen antwoord op heeft. Niemand heeft ervaring met strobalenbouw en dus trekken ze zich allemaal terug.
Dus zorg ervoor dat je goede afspraken maakt met je architekt of je voor deze vragen op hem kan beroep doen want anders sta je in de kou.

1 opmerking:

Sarina zei

Beste Casa de Paja
Toevallig kwam ik net op jullie blog uit, omdat jullie een aantal jaren terug worstelden met dezelfde vragen die ons momenteel slapeloze nachten bezorgen.
Ook wij krijgen hier geen antwoord op van B.archi, vreemd, want jullie zijn ons voorgegaan.
Is het mogelijk om voor informatie langs te komen of te mailen?
Alvast vriendelijk bedankt!

Volgers